Kako je sve počelo?

Počela sam pisati blog, a potom sam izdala i knjigu "Draganasgarden" o uređenju doma i tehnikama ukrašavanja predmeta kao omaž svim članicama moje porodice. Na promociji koja je bila izuzetno posjećena gošće su mi pričale o svojim hobijima i vještinama i požalile se da svoje radove nemaju gdje da prezentuju. Tako je sve počelo.

Intervjuisala sam 156 žena, a njih 30 zamolila sam da se priključe Udruženju. Birala sam ih prema njihovim idejama, originalnosti, tehnikama koje koriste, a posebno one koje praktikuju stare zanate jer nam je cilj da ih sačuvamo od zaborava. Jedino "ograničenje" je bilo da u svojim radovima ne ističu politička ili vjerska obilježja, jer su nam prvenstveno ciljevi umjetnost i druženje, a potom i širenje ljepote naše kulture kroz ručni rad.

Nakit od fimo mase, heklani i nakit od keramike, predmete ukrašene decoupage tehnikom, odjeću od vune, igračke, ukrase od betona, prirodnu kozmetiku i još mnogo toga možete kupiti na sajmovima koje Udruženje organizuje, posredstvom ove internetske stranice i društvenih mreža. Cijene su prihvatljive s obzirom na to da je riječ o ručno rađenim predmetima u koje je uloženo puno truda i rada, mašte i originalnosti.

Ako trenutno nemate posao ne gubite vrijeme očajavajući već poradite na svom usavršavanju. Naučite neku arts&crafts tehniku i to će vam otvoriti mogućnost da pokrenete sopstveni biznis. Inspiraciju potražite u Udruženju kreativnih osoba "Draganasgarden".

Dragana Pranjić, predsjednica udruženja

Mi smo Draganasgarden